Novi kredit EBRD za Zapadni Balkan od 110 miliona evra

Bez autora
May 06 2010

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) saopštila je danas da će kroz kreditnu liniju od 110 miliona evra finansirati unapređenje energetske efikasnosti i konkurentosti malih i srednjih preduzeća na Zapadnom Balkanu. Novac će biti dostupan preko kreditnih linija u lokalnim poslovnim bankama.Krediti će se odobravati preduzećima i domaćinstvima za finansiranje projekata poboljšanja energetske efinasnosti i korišćenja energije iz obnovljivih izvora, kao i firmama za investicije u poboljšanje proizvoda i uvođenje standarda kvaliteta.

Novi kredit EBRD za Zapadni Balkan od 110 miliona evraEvropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) saopštila je danas da će kroz kreditnu liniju od 110 miliona evra finansirati unapređenje energetske efikasnosti i konkurentosti malih i srednjih preduzeća na Zapadnom Balkanu.

Kako se navodi u saopštenju, novac će biti dostupan preko kreditnih linija u lokalnim poslovnim bankama.

Krediti će se odobravati preduzećima i domaćinstvima za finansiranje projekata poboljšanja energetske efinasnosti i
korišćenja energije iz obnovljivih izvora, kao i firmama za investicije u poboljšanje proizvoda i uvođenje standarda kvaliteta.

"Nova kreditna linija za Zapadni Balkan naglašava privrženost EBRD-a podršci ekološki održivog ekonomskog rasta u regionu", kazao je direktor te banke za finansiranje malih firmi i energetsku efikasnost Henri Rasel.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik